Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit mondhatott Putyin Ciprasznak a telefonba?
  2015-07-06 18:13:45, hétfő
 
  Mit mondhatott Putyin Ciprasznak a telefonba?

2015. július 06., hétfő, 15:38

Szerző: MTI / hvg.hu

Vlagyimir Putyin hétfőn telefonon beszélt Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel, az oroszok szerint a beszélgetést Ciprasz kezdeményezte, a görögök azt mondták, Putyin kezdeményezte.

A Kreml közleménye szerint a két vezető a külföldi hitelezők által Görögországnak nyújtandó pénzügyi segítség feltételeit elutasító görögországi népszavazás eredményét, valamint "az orosz-görög együttműködés fejlesztésének egyes kérdéseit" vitatta meg. Vlagyimir Putyin támogatásáról biztosította a görög népet az ország előtt álló nehézségek leküzdésében" - olvasható a Kreml honlapján közzétett tájékoztatásban.

Oroszország álláspontja azért érdekes most, mert lehet tartani attól, hogy ha Görögország kiesik az eurózónából, Putyin érdekszférájában landol. Alekszisz Ciprasz, görög kormányfő rá is játszik ezekre a nyugati félelmekre, és június végén például, amikor az euróövezeti vezetők a görög megállapodás tető alá hozásán dolgoztak, a görög miniszterelnök jelzésként elrepült Szentpétervárra, és tárgyalt Putyinnal. Hétfőn is kijátszotta ezt a kártyát, és egy görög kormányzati forrásból az az információ szivárgott ki, hogy Putyin kereste meg Cipraszt. Az orosz közlemény viszont az ellenkezőjét állítja.

Hétfőn Ciprasz telefonon egyeztetett Angela Merkellel, és Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével is.

Oroszország figyel

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője azt hangsúlyozta újságírók előtt, hogy Moszkva tiszteletben tartja a görög állampolgárok akaratnyilvánítását. Hangsúlyozta, hogy Görögországhoz "történelmi, nagyon közeli kapcsolatok, meglehetősen szoros, többirányú partneri együttműködés" fűzi Oroszországot. Hozzátette, hogy nagy figyelemmel kísérik a görögországi eseményeket:"azt, ami történt, ami történik, és legfőképpen azt, ami történni fog Görögországban". Moszkva azt kívánja, hogy Oroszország görög partnerei "minél előbb a szükséges kompromisszumra jussanak a hitelezőkkel, és olyan döntéseket hozzanak, amelyek a leginkább hozzájárulnak országukban a gazdasági és társadalmi stabilitáshoz".

Putyin és Ciprasz Szentpéterváron júniusban.

Fotó: AFP / Olga Maltseva

Arra a kérdésre, hogy amennyiben Görögország nem egyezik meg a hitelezőkkel, Moszkva nyújt-e neki pénzügyi támogatást, Peszkov közölte, hogy ezzel a kérdéssel inkább a görögökhöz kellene fordulni. Tagadta, hogy Athén pénzt kért volna Oroszországtól. "Nem egyszer elmondtuk, Szergej Lavrov külügyminiszter is közölte, hogy mindeddig semmilyen segítségnyújtásra vonatkozó kérést nem kaptunk, és ez a téma egyáltalán nem merült fel a kétoldalú kapcsolatok során".

Közelednek?

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök június második felében Szentpéterváron tárgyalt Vlagyimir Putyinnal és az orosz kormány több magas rangú tisztségviselőjével. A találkozó után az energiaügyi miniszterek szándéknyilatkozatot írtak alá a Török Áramlat folytatásának szánt, Görögország területén haladó gázvezeték megépítéséről és annak használatáról.

Szergej Sztorcsak orosz pénzügyminiszter-helyettes akkor úgy nyilatkozott, hogy Ciprasz nem kért pénzügyi segítséget Oroszországtól, és a görög kormányfő közös projektekről és kereskedelemfejlesztésről tárgyalt. Hozzátette, Moszkva nem szeretné, hogy "fokozódjon a feszültség" az Európai Unió és Görögország között.

A Der Spiegel című német hírmagazin online kiadása viszont azt közölte még áprilisban, hogy Moszkva 3-5 milliárd eurót utal át Görögországnak előlegként a Török Áramlat görög szakaszának építésére. Peszkov és több magas rangú tisztségviselő ezt cáfolták.

Alekszisz Ciprasz először áprilisban látogatott el Oroszországba. A Moszkvában tartott megbeszélést követően Vlagyimir Putyin közölte, hogy nem vitatták meg a görög államadósság kérdését és Görögország nem kért gazdasági segítséget Oroszországtól. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy lehet olyan helyzet, amelyben Moszkva "nagy közös tervekre" pénzt kölcsönözhet Athénnak.


http://hvg.hu/gazdasag/20150706_Mit_mondhatott_Putyin_Ciprasznak_a_telefo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzügyminiszter, érdekszférájában, külügyminiszter, kompromisszumra, szentpéterváron, tájékoztatásban, szentpétervárra, oroszországtól, fejlesztésének, görögországhoz, görögországnak, görögországban, tisztségviselő, miniszterelnök, együttműködés, oroszországba, hozzájárulnak, kezdeményezte, támogatásáról, használatáról, állampolgárok, oroszországot, megépítéséről, folytatásának, stabilitáshoz, görögországi, projektekről, nyilatkozott, megállapodás, ellenkezőjét, leküzdésében, hangsúlyozta, hitelezőkkel, tiszteletben, biztosította, államadósság, oroszok szerint, beszélgetést Ciprasz, külföldi hitelezők, orosz-görög együttműködés, görög népet, ország előtt, nyugati félelmekre, euróövezeti vezetők, görög megállapodás, görög miniszterelnök, görög kormányzati, orosz közlemény, ellenkezőjét állítja, orosz elnök, görög állampolgárok, görögországi eseményeket, Putyin Ciprasznak, Vlagyimir Putyin, Alekszisz Ciprasz, Hétfőn Ciprasz, Angela Merkellel, Mario Draghival, Európai Központi Bank, Dmitrij Peszkov, Ciprasz Szentpéterváron, Olga Maltseva, Szergej Lavrov, Vlagyimir Putyinnal, Török Áramlat, Szergej Sztorcsak, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Maradék idő  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Pillangó  Zilahy Lajos gondolata  Ma  802 esztendeje, 1222. április ...  Mindenünk, amink van, amit sze...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Szép estét  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  A boldogság ült a világvégén  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Különös!  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  Esti kép  Nehezen engedem  Szent György nap  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Paul David Tripp Április 23  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Esti kép  Pillangó  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Bizonyos kulturális szint nélk...  Mosolyogtál már ma?  William Shakespeare idézet  802 esztendeje, 1222. április ...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Gaál Viktor gondolata  Semmit ne higgy el  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A hét szűk esztendő  Paul David Tripp Április 26  Muratáj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gondolatok az életről és szere...  Becsüld meg azt amid van,...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, .... 
Bejegyzés Címkék
oroszok szerint, beszélgetést Ciprasz, külföldi hitelezők, orosz-görög együttműködés, görög népet, ország előtt, nyugati félelmekre, euróövezeti vezetők, görög megállapodás, görög miniszterelnök, görög kormányzati, orosz közlemény, ellenkezőjét állítja, orosz elnök, görög állampolgárok, görögországi eseményeket, szükséges kompromisszumra, leginkább hozzájárulnak, kérdéssel inkább, görögökhöz kellene, téma egyáltalán, kétoldalú kapcsolatok, orosz kormány, találkozó után, energiaügyi miniszterek, görög kormányfő, görög államadósság, pénzügyminiszter, érdekszférájában, külügyminiszter, kompromisszumra, szentpéterváron, tájékoztatásban, szentpétervárra, oroszországtól, fejlesztésének, görögországhoz, görögországnak, görögországban, tisztségviselő, miniszterelnök, együttműködés, oroszországba, hozzájárulnak, kezdeményezte, támogatásáról, használatáról, állampolgárok, oroszországot, megépítéséről, folytatásának, stabilitáshoz, görögországi, projektekről, nyilatkozott, megállapodás, ellenkezőjét, leküzdésében, hangsúlyozta, hitelezőkkel, tiszteletben, biztosította, államadósság, meglehetősen, kormányfővel, kölcsönözhet, kijelentette, megbeszélést, beszélgetést, kormányzati, kapcsolatok, görögország, figyelemmel, oroszország, miniszterek, népszavazás, egyeztetett, eurózónából, álláspontja, országukban, legfőképpen, energiaügyi, kijátszotta, szakaszának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.